Meer over mij ...

Ik ben geboren in Amsterdam, Nederland, in 1961. Als nieuwsgierig persoon heb ik van jongs af aan een passie gehad voor leren en ontwikkelen. Dit heeft geleid tot een zeer afwisselend leven, waarbij mijn studies en werkervaring me steeds weer naar een andere afslag geleid hebben.

Na de middelbare school heb ik een tijd doorgebracht op de universiteit. Ik heb hier een minor Geschiedenis gedaan en een bacheloropleiding Filosofie in Groningen, Nederland. Omdat deze opleidingen wat mij betreft niet praktisch genoeg waren en ik het werken met mensen miste, ben ik overgestapt naar de Akademie Voor Ekspressie en Kommunikatie in Leeuwarden, Nederland. Hier heb ik mijn master Docent Expressie door Woord en Gebaar gehaald. Deze opleiding leidde me naar weer een andere scholing, dit keer als Gestalttherapeute.

Ondertussen voelde ik me aangetrokken tot de spirituele tak van het feminisme, en heb ik me verdiept in vrouwelijke spiritualiteit en Godinnenwerk. Uiteindelijk heb ik een spontane inwijding mogen ontvangen als Priesteres van de Godin op de Tor van Glastonbury tijdens mijn eerste inwijding als sjamane in 2003. Hier heb ik van de Hogepriesteres van Avalon mijn spirituele naam ontvangen: Maria Brigitte, naar mijn grootmoeder en moeder.

In 1995 ben ik in de leer gegaan bij Searching Deer Schedeldrager Jan Prins, een klanksjamaan uit Groningen, Nederland. Via hem heb ik zijn leraar leren kennen, Joska Soos, een erfelijke sjamaan uit Hongarije. Zij hebben me geleerd om de klank van onder andere stem, drum, ratel, klankschalen, water, wind, vuur, aarde en het lichaam te gebruiken op een sjamanistische manier. Ook heb ik hier geleerd om te werken met trancereizen, sjamanistische technieken en energiewerk.

Van Sheila Ahlig, medicijnvrouw uit Noord-Amerika, heb ik geleerd om te werken met rituele voorwerpen waaronder veren, ratels, smudging en mineralen.

Lichtwerk heb ik ontwikkeld in contact met Tetsiea Blijham, bekend Nederlands medium, Lichtwerkster en oud-studente.
Verder heb ik me onder andere geschoold als docente basis- en voortgezet onderwijs (docent Nederlands). Omdat ik me op een gegeven moment niet meer kon vinden in het Nederlands schoolsysteem heb ik een eigen bedrijf opgericht voor de begeleiding van tieners. Ik werkte als begeleider op een democratische school en als begeleider van ´moeilijke´ tieners en tieners met ASS kenmerken.

Hoewel ik allerlei diploma´s heb behaald, hecht ik hier niet zoveel waarde aan. Het halen van een papiertje is iets heel anders dan het werkelijk beheersen van de kennis en vaardigheden waar een opleiding voor kan staan.

Als eeuwige studente leer ik van alles en iedereen om me heen, van Moeder Natuur, van toevallige ontmoetingen, van tegenslagen en van bijzondere mensen die op mijn pad komen. En daar bestaan geen diploma´s voor!